pondělí, září 04, 2006

Jak tohle dopadne ?

Týden před maratónem v Kladně běhám na můj vkus až dost. Držím se stále sice plánu Luboshe, ale tu a tam se vyskytne jaksi běh mimo. Například čtvrtek: v plánu bylo volno a v pátek: 6 km relax. A skutečnost ? Šest kilometrů to mám jen do Stromovky a zpět. Na čtvrtečním tréninku ve Stromovce s Milošem se Rosťa ve třetím kole utrhl a z volného pobíhání se stal závod. Deset km v tempu 4:45. Jakmile okolí zrychlí, neumím jen tak mávnout rukou a říct si, že to dneska nemám v plánu. Z páteční šestky byla dvanáctka.

Nedělní plánovaná devatenáctka proběhla s Milošem a Radkem. Jak už asi tušíte žádná oddychovka. Radek po druhém kilometru říkal, že raději o běhu píše, než jej provozuje. Na otázku tempa odvětil Miloš že běží podle nás. Běžel jsem s nimi jen kousek, 15 km v tempu maratónu.

Ptám se tedy sebe, jak tohle dopadne. Rozumní lidé odpočívají a já běhám. Na druhou stranu si nosím v hlavě myšlenku úspěchu. Tu podpořil i Miloš. Nejprve mi po Stožci jen tak mezi řečí řekl: „to dáš“, a na moje objemnější běhání pronesl: „jako když najdeš“. Takže uvidíme. Už mám titulek pro další článek – reportáž z Kladna: Nejen Pelhřimov je město rekordů …

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

No, pěkně si koleduješ:-)

Anonymní řekl(a)...

Loni jsem dal během pěti dnů hodinovku, maraton a desítku. Samozřejmě, že to byla blbost a koledování si o zranění, ale chci tím jen podtrhnout, že vše je v tvé hlavě. Když budeš usilovně trénovat celý rok na jednu akci a pak se psychicky rozsypeš těsně před akcí, podáš horší výkon než já, kterej jdu bezstarostně od akce k akci a užívám si. Snad to nezní moc namachrovaně, víš, kam mířím. Nemám o tebe strach, prostě to "nech kolem sebe plynout".

Anonymní řekl(a)...

Taky bych řekl, že to dáš:-)

Anonymní řekl(a)...

Witty, hlavné je si ten beh užiť. Ten čas potom príde sám.
Ako extrenér viem, že velké výkony sú v "hlave". Nabehané máš, preto to bude len o psychike. Držím Ti palce.

Keke

Anonymní řekl(a)...

už jsem ti to říkal osobně, tak to ještě pro jistotu zopakuju a budu opakovat ostatní: přestaň se stresovat, nemáš proč. Maratony máš už přece za sebou. Pokud si pojedeš Kladno užít, zaběhat si s kamarády a vykašleš se na plánování nějakého času, budeš 100% mile překvapen.
Držím ti palce!

T.

PetrS řekl(a)...

Děkuju vám :-)

ponesu si sebou tohle:

- talisman (e-mail) od Tučňáka
- myšlenky na vaše komentáře
- slova Miloše z běhu na DreiSessel "to dáš"
- a že vlastně o nic nejde, jen si trochu zaběhat

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Witty,
spoléhám na tvé tempo.
Léto jsem běžecky spíš vypustil,
tak se budu v Kladně držet tebe a Štefana.
Ze začátku se nechám brzdit, od 25 km
se budu snažit neodpadnout a na 32 km vám zamávám a nějak to dojdu.
Takže držím palce a uvidíme se na startu
Mount