neděle, srpna 26, 2007

Studená zahřála

Sobota, krátce po třetí hodině odpolední a já předčasně odjíždím pryč z mimořádné akce. Je mi to moc líto. Můžu však nadávat jen sám sobě. Těch šest společných hodin na běžeckém soustředění ve Studené mi připomnělo, jak nádherné je sdílet zážitky s lidmi, kteří rozumí. Neptají se, co na tom běhání mám, protože to ví. Sami běhají.

Přijel jsem tam jen na skok, respektive běh. Místo setkání – hotel Bartušek nebylo problém nalézt, neboť se zde před devátou ranní již tísnila početná skupina běžců přepadající do silnice. O tom, že nejde o nadsázku, svědčí celkem 40 účastníků této akce.

Z naplánovaných tras 10 a 15 km (ve skutečnosti 16 a 21 km) jsem si vybral tu delší. Na tu nás vyběhla určitě více jak polovina všech zúčastněných lidiček. Za stálého povídání a špičkování, kterému vévodila nejmenovaná slečna inženýrka, jsme se z ničeho nic ocitli na vrcholu kopečka Javořice (836 m.n.m.). Okolní krajinu již dostatečně popsal Franta v pozvánce. Mohu jen dodat: česká krajina je mému srdci nejbližší.

Pochvalu si zaslouží dokonalý servis v podobě občerstvovací stanice. Pod Javořicí čekala Hanka fotografka s autem plným nápojů. V druhé polovině půlmaratónu se utrhla skupinka rychlíků. Staří psi si doběhli ve svém tempu a všichni šťastně se shledali u hrnce s vychladlým čajem.

Na návrh Miloše oběhnout si ještě tu kratší trasu jsem reagoval kladně. Od nebezpečí, že bychom zaběhli ještě víc než plánovaných 10 (16) km nás zachránil Garmin. Kdo někdy kufroval s Milošem ví, o čem mluvím. Na dvou odbočkách se Miloš (jediný měl mapu) vydal naprosto opačným směrem. Uběhli jsme krásných 37,4 km a pro dva z naší pětice to byl jejich nejdelší běh v životě.

Mám pro ten půlden jediné slovo: byl skvělý.

10 komentářů:

phusick řekl(a)...

Ahoj Petře.

Kľudne k tej dvojici môžeš pridať aj mňa, nebol to síce môj najdlhší beh, ale určite bol najťažší - to prevýšenie a teplo si vypýtali svoje.

Škoda, že si pobudol iba šesť hodín, tešil som sa, že Ťa spoznám osobne - počas toho behu mi veľmi do reči nebolo a kým som sa spamätal, bol si preč.

Každopádne máš pravdu: byl skvělý.

Marcel řekl(a)...

Ahoj, bolo to viac ako skvele!!!
Kedy si clovek zabehne 37km v lesoch po boku Milosa Skorpila?! Uz sa tesim na tie fotky :)

PetrS řekl(a)...

Ahoj Martine,
tu poznámku o dvojici, pro které byl běh nejdelším, mám od Miloše. Ale to je nepodstatné.
Mrzí mě dvojnásob, že jsme si nepopovídali. Já jsem zpočátku nesmělý a podle fotky bych Tě fakt nepoznal :)
Fotky budou na behej.com, já bohužel nemám ani jednu.

phusick řekl(a)...

Ahoj. Snáď to nebol posledný výlet tohto druhu. Nabudúce sa spoznáme podľa Garmina na zápästí :)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Petře
jsem rád, že jsem tě mohl alespoň trochu poznat a moc dík za pomoc s tím Garminem. S nad budeš mít pro příští akci víc času, aby jsi si to mohl s námi úžít celé.

Anonymní řekl(a)...

nechtěl jsem být anonymní, ale asi to stím webem neumím :-)
ahoj Mirek

PetrS řekl(a)...

Ahoj Mirku
stáhnul jsem si novou verzi orig.software ale žádné větší změny jsem neobjevil. Téměř výhradně stejně používám Sport Track, mým účelům vyhovuje a těch pár úletů, na které jsme spolu koukali, mi nevadí. Je to pro mě spojení běhu s tím pocitem po: tak tudy jsem běžel, á tady byl stoupák, TF vylítla apod. Používám tam ještě vybavení a tam sleduji jednotlivé boty, kolik mají naběháno. Mám rozběhané 4 páry a 2 v zásobě, tak se mi tahle funkce dost hodí :D Na dalším setkání už chybět nebudu, vezmi noťase sebou :)

Unknown řekl(a)...

Petre, to se musel splest..Inzenyrky nebehaj:o)
Ing. Katka

Anonymní řekl(a)...

Tak to ti jen tiše závidím - já už skoro rok běhám jen v jedněch a jestli to výjde, tak si brzo koupím druhý HURÁ!!! :-)))
ale potom si tu jejich kilometráž taky pohlídám :-)

zdenda řekl(a)...

Nazdar bezci, vsechny chvi pozdravit a hlavne podekovat za paradni akci, ktera se velmi zdarila a urcite si spousta lidi odvazi prijemne z uzitecnym. Taky diky organizatorum podstatne vsem, se kteryma jsem se potkal.