pondělí, května 04, 2009

PIM: vodič k vašim službám na 4:00

Na patnáctém PIMu by měli v oficiálním čase 3:59:xx doběhnout tři vodiči. Protože každému běžci vyhovuje jiné rozvržení tempa, dá se předpokládat, že ani vodiči nepoběží pohromadě. Jaká taktika a jaké rozvržení tempa vás čeká se mnou?

Jako (od)chovanec Miloše Škorpila zcela ctím jeho rady. Však památné: "Miloš říkal", je pevně zapsáno v myslích mnohých, kteří začali běhat po jeho prvních článcích v Lidových novinách. A co tedy Miloš říkal?

První pětku maratónu poběžíme volněji, s tím, že od mety třetího kilometru se budeme pomalu dostávat na plánované tempo. Mezi 5. a 25.km vyrovnaným tempem srovnáme ztrátu z první pětky a vytvoříme si malou, asi půlminutovou rezervu. Tu rozpustíme v následujících osmi kilometrech. Závěr závodu, od 34.km dobíháme v tempu, které jsme měli mezi 5.-25.km. Mnoho běžců si takto vylepšili své časy, na které před startem ani nepomysleli.

Mějte prosím na paměti, že vodiči běží na oficiální čas, tedy od výstřelu. Budu-li mít na startu ztrátu například 5 minut, musím doběhnout v reálném čase 3:54:xx. Občerstvovací stanice budu od 10.km procházet (3-5 vteřin). Uvidíte-li mě u stromu, běžte si klidně dál svým tempem. Však mě se zas brzy shledáme. Nesnažte se, držet se vodiče za každou cenu. Chumel běžců má pak problém v užších místech tratě, kterých je do 24.km více než dost. Padesát metrů dokážete v závěrečném finiši hravě srovnat.

Kdo bude chtít přesný rozpis časů, pošlete mi prosím mail na wittyhosvet(zavináč)gmail.com. Hodně štěstí a těším se na viděnou v neděli u Prašné brány.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Petře, trochu jsem od Tebe opisoval, hlavně proto, že jsem měl udělanou podobnou kalkulaci. Doufám, že mezi náma nedojde ke sporu o autorská práva :).
Štefan

PetrS řekl(a)...

Ahoj Štefane, autorské právo náleží tomu, kdo dnes stoupá na Everest v Pelhřimově :)

Anonymní řekl(a)...

jj, tipl jsem si, že to dá za 16:29:58 t.j. 4:29:58 pm, čas, jaký bych měl ideálně zaběhnout v neděli. Ale Miloš to chce dát rychleji, myslím, že má plán za 15 h.
Štefan