neděle, května 10, 2009

Maratón je král!

Těžko, těžko mi bylo na 37.kilometru. Vodič, který má rozdávat sílu do poslední pětky, mlel najednou z posledního. S vypětím všech sil se mi dařilo držet stanovené tempo. Na povzbuzování a podporu mého kolektivu už síly nebyly. Devětatřicátý kilometr, stopky ukazují 3:42:05 Výborně, stačí neumřít a tempem 5:32 se přesunout do cíle. Kladu si otázku proč? Jak se to mohlo stát? Tempo, kterým klušeme s Radkou v lese mi teď přišlo jako sprint. Spasil mě tunel před 41.km, kde alespoň na chvilku se schoval opékač běžců. Výsledných 3:59:41 ruku v ruce s Ivanou, která na mě čekala před modrým kobercem, na mě dolehlo plnou silou, jako bych právě podal životní výkon. V ten moment to tak bylo.

Hledám chyby, kdy a kde jsem nedbal toho, co Miloš říkal. Nenacházím. Na vodiče se připravuji jako bych měl běžet maratón naplno. Naběháno mám, rychlost taky, tak co se stalo? Něco by se nakonec našlo. Upozorňoval mě na to můj druh Ondřej při běhu přes Ondřejov. Málo při běhu jím (i když na to nevypadám). Došla mi energie a že mám v ledvince gel pro všechny případy mi došlo až v cíli, kdy mozek obnovil svou funkci. Nezbývá než zvolat: maratón je král!


Chtěl bych poděkovat všem okolo mě, kteří se mnou tuhle žhavou trať absolvovali. Někteří mi v Karlíně mávali zepředu, když si vychutnávali finiš, jiní si potřebovali malinko oddechnout. Pevně věřím, že ve zdraví v cíli jsme nakonec byli všichni. Já musel do podloubí do chládku, tak alespoň takto, virtuálně si s vámi třesu rukou. Byli jste skvělý a pro mě to byl nádherný zážitek.

Bylo mi potěšením, děkuji.

5 komentářů:

12HonzaDe řekl(a)...

W. potesil jsi me:), takovy zkuseny bezec a to, ze jsi mel i ty problemy jeste zvyraznuje muj prvovykon (taky bez jakehokoliv jidla, i kdyz ne-dobrovolne). :)
At ti to beha!

3COP řekl(a)...

A to já mám dycynky !! Ono to tak nemá být ?? Maraton podle mého gusta :-)) Hlavně, že jste přiklusali do cíle ve stanoveném čase. Souhlasím s tebou, maraton je král.

PetrS řekl(a)...

Mě trošku uklidnilo, že tyhle potíže jsem neměl sám. Vodiče na 3:00 a 3:15 PIM taky dost potrápil :(

BuckTheBug řekl(a)...

Především - úspěšní vodiči jsou králové!
Na maratonské trati dodržet stanovený čas je podle mě opravdová machrovina, protože nikdy nevím, co se mnou udělá krize. A letos vzhledem k počtu neúspěšných vodičů smekám dvojnásob!

Anonymní řekl(a)...

Pravda, neúspěšných vodičů bylo více než obvikle, proto jsou také nasazováni ve vyšším pčtu. Ty nejrychlejší ale šlechtí hlavně to, že do toho šli a snažili se dokud to šlo cíl splnit. Dělat vodiče za 4 a 5 hodin je fuška, ale člověk má rezervu, vodič za 3 a 3:15 by ji měl mít taky ale to by musel umět maraton za 2:30 nebo 2:45 a takovým už se dělat vodiče nechce.