pondělí, září 27, 2010

Dech podzimu

Ostrý poryv větru na zápraží mě zahání zpět. Tričko není dnes ta správná volba na pohyb venku. Přidávám slabou bundu a rukavice. I něco příjemného k poslechu se dnes hodí. V tónech "Riders on the storm" vymetám první louži. Zvuk hřmění a lijavce ladí s počasím.

Lesa se dnes jen zlehka dotknu. Vytrvalý déšť učinil mé oblíbené stezky neschůdnými. Přesto znám pár cest pod stromy, kde se voda nezdržuje. Už jsem při běhání spolkl několik much a mnoho jich doloval z očí. Ale aby mi přímo do huby vletěl list, tak to se mi stalo poprvé. Aleš Brichta alias "Pán Bouře" do toho rozvírá svůj černý plášť a já podvědomě zrychluji.

Mokrá trasa vede dále zástavbou rodinných domků. Pokukuji, co se kde změnilo. V ohromení vždy zírám na stavby, které jsou s okolní zástavbou v totální disharmonii. "We are living in Amerika" přizvukují Rammstein a já spěchám mezi pole. V otevřeném prostoru se mi běží lépe a první dech podzimu mě učí mít rád každé počasí.

Něco mě pokaždé táhne ven, do prostoru, do přítmí lesa, k tomu co prostě "JE".

3 komentáře:

Viktor řekl(a)...

Pěkné! Úplně to cítím a doluju podobné věci ze svých vzpomínek.

nejsem ted nějak schopen dát dohromady souvislou větu ke zveřejnění, ale když čtu tvoje příspěvky, tak mi to tedy vůbec nevadí ;) Čte se to dobře!

12HonzaDe řekl(a)...

Tradicne poeticke a prijemne.. Ja jsem behal s muzikou venku na uplnym zacatku, pak mi to prislo, ze mi to rusi prave tu "poezii" kolem, protoze malokdy se to sejde (aspon teda u me na iPhonu)-- ta nalada ve me a skladba muziky:). Takze ted bezim a vnimam na plny pecky tu muziku deste a vetru:). Asi to neumim:) vybrat a zajistit, aby mi to vyslo tak jako tobe, ale hezky se to cte! Mej se fajn.

PetrS řekl(a)...

Mám iPod zaplněný vším možným, i Anetou :) Ovládání ve sluchátkách vydrželo sotva 5x (díky vodě), takže jsem odkázán na náhodné přehrávání a stálou hlasitost