pondělí, listopadu 27, 2006

Ultra Nacht Lauf I.

Pátrám v paměti, který okamžik vyznačím za zahájení celé akce. Snad den, kdy se šílený nápad zrodil v mé hlavě? Nebo snad čas startu 22:00? Nedokážu říct, neboť myšlenka a přípravy na běh byly v mé hlavě tématem několika dnů.

Pár dní před dnem D (25.11.2006) si s kamarády vyměňujeme maily a dolaďujeme vybavení. Trasu nám perfektně již připravil Tučňák. Řešíme, zda si vzít to či ono, a seznam utěšeně narůstá. Už to pomalu vypadá, že si budeme muset půjčit vozík na pojízdnou kuchyni. Nakonec jsme se dohodli na vybavení a naše výzbroj vypadala takto:

18 lt vody, 3 lt zelený čaj (dobrá voda), 2 lt cola, 2 termosky s čajem, 2 termosky s kávou, 8 nealko piv, 1 papiňák s polévkou, 1 kg nakrájených jablk, 6 banánů, 6 tyčinek corny, bochník chleba (1/3 s marmeládou a 2/3 se sýrem), balík slaných arašídů, 3 ks proteinových tyčinek, iso, gel, náplast, obinadlo, nůžky, indulona, hrnky, příbory a servírovací stolek.

Neděste se, snědli jsme z toho sotva pětinu…

Sobota 21:15
Na nádraží střed si do mého auta přisedá první člen(ka) našeho týmu Radka. Spolu s ní Rosťa, který ač odjíždí na maratón do Poruby, si nemůže nechat ujít tu příležitost vidět partu šílenců v akci.

Sobota 21:30
Dorážíme na místo startu. Zde již stojí pilíř našeho úspěchu Tučňák a další člen výpravy, nenapravitelný smíšek Jirka. Zkoušíme čelovky, převazujeme boty, skládáme vybavení v kufru našeho kombiku a čekáme na posledního kamaráda. Pár minut před startem doráží ve výborné náladě Papaaya.

Sobota 22:00
Tučnák s Rosťou s výkřikem "na Janovice" startují naší čtyřčlennou skupinku vpřed. První kilometr prověří naše čelovky, neboť Jirka nás vede z Jižního města lesem. Rozumným tempem jej záhy opouštíme a jsem rád se na tomto jediném krosovém úseku trati nikdo nezranil.

Žádné komentáře: