pátek, června 22, 2007

Tropen lauf

Slabý, ale vytrvalý déšť se snáší na pekelné město. Mikrometr nad povrchem dlažby se kapka života mění v páru. Kyvadlo se halí do mlhy. Tropy. Tak takhle se běhá v jižní Asii. Vlhko, horko, smog. Cítím, že víc než mokrý od deště jsem vlhký od vlastního potu.

Ve Stromovce déšť houstne. Už běžím ve vodě. Ta nejprve omyje můj obličej a solný roztok mi vyplachuje oči. Rovněž boty září čistotou a spokojeně si prdí. Naše pěti-členná skupinka se trhá jako mraky nad našimi hlavami a za chvilku se kachním na chvostu sám.

Nožkám se nechce. Nic nebolí, jen únava uplynulých dvaceti dní jen pozvolna opouští mé svaly. Ještě kolečko a už to dál nejde.

Čekám na zbytek běžců u stromu číslo 1. Rozumíme si. Oba si tam jen tak stojíme a nasáváme vodu. On moudrý, desetiletími ošlehaný a očůraný, já vyběhaný, šťastný a vyčůraný.

S přáteli posedíme u jednoho ionťáku a rozdělujeme se k domovům. Déšť opět nabírá na síle. Jakoby chtěl vše staré smýt a v nové obrátit. I já se nechávám strhnout vodou a cítím se jak nový. Jak vodní dítě probíhám přes Letnou souvislou kaluží. Nádherný den. Miluju běhání.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

spojení očůraný a vyčůraný nemá chybu!

jinak mám rád takovéto nálady, kdy pomalu člověk nemusí ani nic říkat a něco komentovat. Stačí jen se tak kochat a nechat věci plynout kolem sebe.

Dík

T.

Anonymní řekl(a)...

Jo, jo, taky jsem se včera mohla ždímat. Za minutu jsem byla mokrá i s botama. Nemělo smysl se někam schovávat, tak jsem běžela dál...Přešlo to, sundala jsem tričko, vyždímala a říkám si, přece to nebudu zase nandavat, vždyť je to mokrý. Tričko jsem schovala do křoví a běhala dál jen v podprsence (sportovní)a kraťasech, bylo to príma... kluci (synové) koukali, když jsem přiběhla domů takhle "nalehko" :-))
Vždycky mi překvapí, jak rychle po dešti začnou zpívat ptáci...

Pěkně jsi to napsal.

mapo

Anonymní řekl(a)...

Ecce scriptor. ;o)

PetrS řekl(a)...

Uf, němčinu mám rád (umím si objednat velké pivo), angličtině rozumím o trochu lépe (umím větu: elektromontéři zde včera montovali nové elektrické vedení), ale zde mé jazykové znalosti končí. Jdu luštit do slovníku :)

PetrS řekl(a)...

Jejda, taková pochvala :)

Anonymní řekl(a)...

Já myslím, že zasloužená. Od tebe bych se asi nechal přesvědčit i k proběhnutí v tropické bouři.

Anonymní řekl(a)...

Aoj Petulko,
tohle se ti fakt povedlo - to se fakt hezky čte :-) Ještě něco, ještě....

A víc a hloubš... :-)

Krásný - úplně se mi rozzářili očička a to mi právě do smíchu nebylo, než jsem si to přečetla :-)

Dagmarka