neděle, března 19, 2006

Neběhám moc ?

Tak nevím. Za čtrnáct dní je ½ PIM, číslo 935 na mě kouká z lednice a v týdnu naběháno 71 km, od začátku měsíce 193 km. Při snaze o svižnější tempo se TF pohybuje kolem 65 % a nohy ne a ne zrychlit. Nejlépe mi je v kopcích. TF se posune k 80 % a nohám stoupání vyhovuje. Ale na rovince mi to prostě neběží.

Dnešní snaha o „něco“ delšího skončila na 23. km. Naložil jsem se do horké vody s regenerační solí a je mi fajn. Nohy nebolí – ale prostě neběhají. Mám tedy běhat míň, nebo dát nohám více volna ?

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

mě v takovém případě, kdy mi začne chybět rychlost, musím vysadit na 3-4 dny běhání a pak v tělo asi proběhne nějaký restart a už je vše pak znovu OK...

PetrS řekl(a)...

Díky Foreste,

hlava chce, nohy ne. TF je naprosto v pohodě - takže přetrénování to asi není. Je to divný, ještě jsem to nezažil. Tři měsíce trénuju, těším se na 1/2 PIM, a pak tohle. Budu se snažit dát oraz - pak napíšu.

Anonymní řekl(a)...

Ja sa domnievam, že ide o pretrénovanie.
Vysaď na pár dní beh a choď si zaplávať (zajtra v Axe bude Papaaya, zahrať squash alebo do sauny.
Proste zmeň typ pohybovej aktivity. Za týždeň si budeš robiť bežecké osobáky.

Na behej.com práve dnes vyšiel článok o pretrénovanosti. Určite tam nájdeš ďalšie rady, čo máš robiť.

Keke

PetrS řekl(a)...

Stavy, co jsou popsány v článku na behej nemám - naštěstí.
Za nejvhodnější doplněk považuji asi plavání. Přeci jen squash není moje hobby - to malé kulaté pořád někam lítá a ja ne a ne se do toho pořádně trefit. Zítra se v Axe objevím budu tam kolem půl sedmé, musím odejít ještě dřív než minule.