sobota, března 04, 2006

Slet tragédů v Kbelích

Společné foto na startu vydařeného závodu:


Zase jsem nemohl dospat. Od páté hodiny ranní jsem se probouzel, abych nepropásl. Startovní atmosféra mě chytla už v noci, kdy jsem se odkopával a budil ženu výkřiky pětačtyřicet.
Poučen z minulých tří závodů jsem si ráno nedal čaj, ale jen vodu, a děti jsem obral o trochu Kubíka. Očekával jsem, že mi bude přeci jen tepleji, než při kecacím běhání, proto jsem na sebe hodil jen moiru a větrovku. Do Kbel jsme s podpůrným týmem dorazili v pohodě kolem čtvrt na deset. No, nechtěl bych v tomhle oblečení čekat na autobus. Tak rychle do sokolovny. Získal jsem číslo 102, a příjemný startovní balíček.
Dal jsem si asi kilometr na rozehřátí a pak se vrátil do sokolovny. Tam se právě přihnal Tučňák a Trawnikařem a jako obvykle už na ně nezbyla čísla. Nakonec je jim podařilo ukecat uklízečku, a ta jim našla nějaká loňská.
Než jsem se stačil seznámit se všemi tragédy, už tu byl start. Nejprve se běželo ve skupince na zahřátí asi 300 metrů, že prý pak to někdo odstartuje. Tak jsme si vzadu pěkně povídali a někde zazněla rána. Aha, to byl ten start.
Volnější týden byl znát a tak jsem vyrazil jak kanec z bukvic. První km 4:20, a dále 4:19 4:22 4:18 a 5-6. 9:10. Skupinka, se kterou jsem běžel zpomalila. Říkal jsem si, proč vlastně tohle běžím. Nemám rád sprinty, stojí mě to hodně sil, žádný pohodový běh. Dobře, jako otestování jestli mám na maraton za 3:30.
Podařilo se mi od skupinky odpoutat. Šli se mnou ještě asi tři lidi, ale nikdo nechtěl táhnout. Další tři km za 4:29. Panelka, po které se běželo tam i zpět se již řádně umydlila, a na to Kayana nestačila. Kluk, co běžel pořád krok za mnou, byl najednou 30 metrů vepředu.
Pak přišel asfalt a pro mě neuvěřitelný poslední km za 4:07.

Zase to stálo za to. Desítka pod 45 (podle stopek 44:04). O tři minuty lepší, než Běchovice. Mám na maraton za 3:30.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

čau,

gratuluji k bezvadnému běhu a super času! Byl to hodně povedený závod.

T.

Anonymní řekl(a)...

nazdar,
mohl bys mi prosim te pojmenovat jednotlive lidi na fotce (at vim, s kym mame tu cest na foru)? moc dik

PetrS řekl(a)...

Tak zprava:
Tučňák, Trawnik (či Trava ? upřesní Tučňák), Mount, Rosťa, vzadu v tmavých brýlích Mirek, na bobku nevím, za ním já, ve žlutém Papaya, slečna nevím jakou má přezdívku, za ní stojícího rovněž neznám

PetrS řekl(a)...

Už vím všechny:
na bobku Mirek Otava

ne Trawnik ale Trawnikar

slečna patří k za ní stojícímu Pubimu

Anonymní řekl(a)...

Trawnik... trawa... ci trawnikar... jak chcete :o)))

Dokonce me jeden clovek rikal sekačko :o)

Anonymní řekl(a)...

Jenom dodám, že slečna vlevo je Pubiho Klára, ale ta se našeho fóra neúčastní, protože nemá možnost přístupu k internetu.

Witty, my jsme se možná na startu v tom zmatku minuli, tak aspoň z fotky už víme, kdo je kdo :-)