středa, dubna 12, 2006

3 x 3 s Rychlonožkou

Dorazil jsem včera domů s přihlouplým úsměvem. Vyčerpán, ale spokojen. Příčina vyčerpání byla jasná. 3 x 3 km, k tomu 4 na start a zpátky. Čekala mě ještě neodkladná práce. Musela počkat do rána. Myšlenkami jsem byl pořád v lese.
Rád jsem přijal pozvání Klánovické skupinky ke trojkám v tempu. Nechal jsem záměrně auto daleko, abych se náležitě rozklusal. Nastalo krátké seznámení s mým jmenovcem, který, jak jsem se později dozvěděl, má narozeniny ve stejný den. Velmi sympatický člověk.
A je tu start. Snažím se Rychlonožky držet, jde mi to asi jen 500 m. Jaký je to fantastický tahoun vidím na prvním km. Prý 3:47. Potom už vidím jen vzdalujícího se běžce, který neuvěřitelně lehce pokládá nohy. Zezadu to vypadá, jako by se nudil (něco jako Tučňák). První trojka dopadla pro mě skvěle. 12:10
Malé kolečko na rozklusání a vzhůru do boje na druhou trojku. Přituhuje. Obsazuji čestné třetí místo z naší běžecké trojky. Čas 12:42 mi napovídá, kde musím přidat v tréninku.
Závěrečná trojka je o chloupek lepší. 12:40 s průměrnou TF 81 %. Ještě kontroluju dosaženou max TF 95 % !. Pár milých slov a loučíme se. Poznal dalšího milého člověka, který běhá velmi rychle, a mám s ním pocit pohody.
Když jsem se ploužil zpátky k autu, v jednu chvíli jsem zapochyboval o zdravosti svého počínání zaparkovat tak daleko. Ale bylo to dobře. Delší výklus pro mě znamenal dnešní pocit bez únavy ze včerejšího běhu.
Zase se mi to líbilo. Protože každý běh je jiný, protože běhám s milými lidmi, a protože vím, že mi krátké trápení dá víc, než mu obětuju.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Bleda zavist! Ja jsem svuj vcerejsi vyklus spis odkulhala. Nohy hadrovy, kdeco me tahalo, nevim, co se deje...:-(. Ale s dnesnimi ctyrstovkami pocitam, zkusim to rozbehat a uvidi se. Dam vedet, v kolik bude sraz. Mej se. R.

PetrS řekl(a)...

Článek jsem psal před výklusem. Jsem na tom stejně !!!!!!!