úterý, dubna 25, 2006

3 x hurá

Zaprvé provolávám slávu tvůrcům webu běhej. Sám vím, kolik času strávím nad psaním blogu aby se dal alespoň trochu číst, a proto si nesmírně vážím toho, co pro nás obyčejné běžce dělají.

Zadruhé provolávám slávu své dceři. Dnes přijala nabídku společného proběhnutí ve Stromovce. Odkroužila si svým tempem 8 km. Je to její nejlepší výkon a přišla domů šťastná. Zdravě unavená a náramně spokojená.

Zatřetí provolávám slávu sám sobě. Ná plánu jsem měl 15 km s max TF 85 %. Když jsem jel odpoledne domů, řekl jsem si, že to musí být v tempu 4:40/km, a vypočítal jsem si limitní čas pro dlouhé kolečko ve Stromovce na 18:06. Začal jsem lehkým rozklusem s dcerkou. U Šlechtovky jsme se oddělili a já vyrazil ke startu. Odhadl jsem tempo a vydal se k vodě k tenisovým kurtům. Cesta pokračovala okolo PSK zpět na hlavní okruh. Cestou jsem potkal Jaromíra H. jak se potýká s úseky, ale byl tak soustředěný, že na moje mávání nereagoval. Mačkám mezičas prvního kola 17:58. Říkám si, asi jsem to přepálil. Ve druhém kole uvidím. Viděl jsem. Šlo to ještě lépe - 17:54. Ve třetím kole přišla krátká krize. Tep se nachvilku vyšplhal až k 88 % a přitom jsem běžel stále stejně rychle. Naštěstí jsem se po pár set metrech zklidnil a třetí kolo jsem zdolal za 17:58. V závěrečném, čtvrtém kole jsem se zpočátku malinko flákal. Je to bolest osamělého běžce. Nikdo mě nehoní, a hlava ví, že už je to jen pár metrů. V duchu jsem si představil Tučňáka jak mizí v zatáčce a Kekeho jak mě popohání bičem. Na rovince u Šlechtovky navíc stála dcerka a volala: "tati přidej !". Sebral jsem všechny zbylé síly, předběhl všechny kolečkáře a okruh dokončil za 17:52. Zapisuju si tedy do deníku 15,52 km za 1:11:42 (4:37/km). Hurá plánovaný čas dodržen.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj,

gratulace k paradnimu vykonu!! Skvely cas a vyborne rozvrzene tempo.
Jak tak ctu, tak uz behate doma skoro vsichni, to je fajn.

Behu zdar

Tucnak

Anonymní řekl(a)...

Witty,

z Tvojich výkonov som sklamaný rovnako, ako z výkonov Tučňáka. To si hovoríš tragéd? Hanba Ti!

Teraz vážne. Tie časy sú úžasné a hlavne je doležité, že si to nebežal na krv, ale na pohodu. Si borec!

Keke

PetrS řekl(a)...

Díky milí kamarádi,

doufám že na krev to nebylo, cítil jsem se po doběhu ještě na dvě kola, a dneska nevím, že jsem včera běžel. Holt jaro. Zvolejte 42,195 x huráá (to vymyslel Keke :-))